Kalendariumkategori: Webbinarium

Webbinarium: 25-113 Avfallshanteringsprodukter, 28 april

Webbinarium: 25-113 Avfallshanteringsprodukter

Varmt välkommen att delta på detta webbinarium om HBVs nya ramavtal 25-113 Avfallshanteringsprodukter. Ramavtalet trädde i kraft den 11 april 2025 och omfattar tre avtalsområden som utvärderats och tilldelats separat. På detta webbinarium medverkar även leverantören San Sac AB, antagen som rangordnad etta i samtliga avtalsområden.

Omfattning

Ramavtalet 25-113 Avfallshanteringsprodukter är rikstäckande och omfattar tre avtalsområden som utvärderats och tilldelats separat. HBV har antagit nedan angivna leverantörer i rangordning.

A. Nedgrävda och delvis nedgrävda underjordsbehållare avsedda för krantömning
1. San Sac AB
2. PWS Nordic AB

B. Källsorteringskärl/system för insamling av avfall/förvaring av farligt avfall för lägenheter samt för kontor och pausrumsmiljöer
1. San Sac AB

C. Källsorteringsskåp för insamling av avfall utomhus
1. San Sac AB
2. PWS Nordic AB

Ramavtalet omfattar inte markarbeten.

Påsar för komposterbart avfall, säckar/säckhållare, dekaler avsedda för källsorterings-, avfallshanteringsprodukter samt avfallsutrymmen kommer inte att omfattas av det nya ramavtalet. Dessa produkter kan avropas från HBVs ramavtal Fastighetsförnödenheter (se vår avtalskatalog).

Avropsordning

Avropsordning är strikt rangordning.

Avtalstid

Ramavtalet trädde i kraft 2025-04-11. Avtalstiden är fyra år. HBV har rätt att skriftligen säga upp avtalet, helt eller delvis, efter två år med minst sex månaders uppsägningstid.

Anmälan

Våra medlemmar och övriga avropsberättigade kunder är varmt välkomna att anmäla sig till detta webbinarium. Det är helt kostnadsfritt. Anmäl dig till Therese Borg, therese.borg@hbv.se.

Hållbara och innovativa lösningar för byggindustrin, 11 april

Hållbara och innovativa lösningar för byggindustrin

Efter ett mycket uppskattat event i oktober 2024 om hållbara och innovativa lösningar för byggindustrin är vi nu tillbaka med en uppföljning – denna gång med temat ”hållbara installationer”.

Den 11 april bjuder HBV in till ett inspirerande webbinarium där du får möta tre innovativa företag som visar hur deras lösningar redan idag kan bidra till ett mer hållbart byggande. Ta chansen att upptäcka produkter som kombinerar ny teknologi med hållbara material och möt leverantörer i framkant inom installationsområdet.

HBV Innovationsarena för ökad hållbar innovation i upphandling

Med vår Innovationsarena vill vi på HBV minska avståndet mellan innovativa leverantörer och er medlemmar. Genom detta initiativ skapar vi en plattform där ni får möta såväl befintliga leverantörer som spännande scale-ups och start-ups med hållbara lösningar – framtagna för att möta de unika behov som finns inom allmännyttan.

Tillsammans med HBVs Utvecklingsråd, Sustainable Innovation och Ignite Sweden arbetar vi aktivt med att identifiera och matcha innovationer som kan bidra till att utveckla och effektivisera våra medlemmars verksamheter.

Agenda

Detta webbinarium kommer att fokusera på innovativa och hållbara installationslösningar. Du får ta del av tre inspirerande presentationer från företag som ligger i framkant när det gäller smarta materialval och teknik för framtidens byggnader:

Gyproc Saint Gobain – Hållbara väggsystem
Läs mer>>

Lignoloc Scanfast – Träspik
Läs mer>>

PEX pipe blue Uponor – Biobaserade PEX-rör
Läs mer>>

Anmälan

Våra innovationswebbinarier är öppna för alla våra medlemmar och erbjuder en unik chans att upptäcka hur HBVs leverantörer, både befintliga och nya, kan bidra till att möta era klimat- och hållbarhetsutmaningar. Webbinariet är kostnadsfritt.

Genom att sprida kunskap om hållbara, innovativa lösningar vill vi inspirera fler att tänka nytt kring upphandling. Målet är att höja innovationsgraden inom det allmännyttiga inköpet och samtidigt bana väg för nya samarbeten, affärsmöjligheter och en mer hållbar framtid – tillsammans.

Anmäl dig till Therese Borg, therese.borg@hbv.se, mobil 070-677 89 95.

Webbinarium: Regress – när var hur?

Webbinarium: Regress – när var hur?

Har ni behov av stöd för att hantera inträffade skador eller minimera risker? Vi bjuder in till ett informativt webbinarium där vi presenterar ramavtalet 24-191 Skadehantering, där leverantören Van Ameyde är antagen som rangordnad etta. Detta är ett utmärkt tillfälle att få en djupare förståelse för hur avtalet kan ge er organisation värdefullt stöd inom skadehantering och riskreducering.

I över 75 år har Van Ameyde varit en ledande aktör inom skadehantering och riskminimering, och vi är glada över att kunna dela med oss av denna expertis till våra medlemmar och kunder.

Under webbinariet kommer vi att gå igenom ramavtalets fördelar, hur det kan bidra till att effektivisera och optimera era skadeprocesser samt ge konkreta exempel på hur Van Ameyde kan stötta er verksamhet. Vi kommer också att diskutera viktiga frågor såsom när man bör göra en regress, vilken dokumentation som krävs vid skadeärenden och regresser samt hur en regress fungerar i praktiken.

Webbinariet kommer att presenteras av vår ansvariga inköpsstrateg Alexandra Hægerstrand Björkman, tillsammans med Van Ameydes experter Viktor Mattisson, Annelie Johansson samt försäkringsjurist Lasse Ljung. De kommer att ge er en tydlig överblick av ramavtalet och dess möjligheter, samt svara på era frågor.

Anmälan

Våra medlemmar och associerade kunder är varmt välkomna att anmäla sig till detta webbinarium. Det är helt kostnadsfritt. Anmäl dig till Therese Borg, therese.borg@hbv.se.

Webbinarium: Framtidens energieffektiva blandare, 19 feb

Webbinarium: Framtidens energieffektiva blandare

Hur hittar man rätt produkter i en tid där lagkrav och marknadsförväntningar ständigt förändras? Under detta webbinarium går vi igenom de aktuella och framtida kraven samt hur du kan välja rätt produkter för att möta dem. Vi kommer även visa hur du enkelt kan uppgradera dina befintliga blandare för att göra dem lika energieffektiva som dagens modernaste modeller.

Webbinariet presenteras av HBV och representanter från vår avtalsleverantör Ahlsell.

Anmälan

Våra medlemmar och associerade kunder är varmt välkomna att anmäla sig till detta webbinarium. Det är helt kostnadsfritt. Anmäl dig till Therese Borg, therese.borg@hbv.se.

Webbinarium: 26-134 Elkraft, 20 feb

Webbinarium: 26-134 Elkraft

Inför den kommande upphandlingen 26-134 Elkraft genomför HBV detta webbinarium där vi går igenom hur avtalsmodellen fungerar, praktiska frågor inför anmälan och möjlighet att ställa frågor.

Webbinariet presenteras av ansvarig inköpsstrateg Johan Wimmergren.

Anmälan

Anmäl dig till Therese Borg, therese.borg@hbv.se, mobil 070-677 89 95.

Webbinarium: 26-134 Elkraft, 5 feb

Webbinarium: 26-134 Elkraft

Inför den kommande upphandlingen 26-134 Elkraft genomför HBV detta webbinarium där vi går igenom hur avtalsmodellen fungerar, praktiska frågor inför anmälan och möjlighet att ställa frågor.

Webbinariet presenteras av ansvarig inköpsstrateg Johan Wimmergren.

Anmälan

Anmäl dig till Therese Borg, therese.borg@hbv.se, mobil 070-677 89 95.

Utbildningstillfälle 24-191, 5 nov

Utbildningstillfälle: 24-191 Skadehantering

Välkommen att delta på detta webbinarium via Teams där vi grundligt går igenom villkoren i ramavtalet 24-191 Skadehantering och vilka tjänster leverantören Van Ameyde kan erbjuda. Endast HBVs medlemmar har möjlighet att delta på detta webbinarium.

HBVs nya ramavtal 24-191 Skadehantering och stöd vid inträffad skada är framtaget för att möta våra medlemmars behov av skadehantering och stöd vid skador. Ramavtalet omfattar en processdriven skadehantering som syftar till att effektivisera och optimera skaderegleringen gentemot försäkringsbolag. Målet är att säkerställa att våra medlemmar får rätt stöd, oavsett om det handlar om initial rådgivning eller en second opinion när en skada redan hanterats och ersättning nekats.

Anmälan

Anmäl ditt intresse till ansvarig inköpsstrateg Alexandra Hægerstrand Björkman.

24-192 Risk, säkerhet och skadeförebyggande arbete

24-192 Risk, säkerhet och skadeförebyggande arbete

Hjärtligt välkommen att delta på detta webbinarium om HBVs nya ramavtal 24-192 Risk, säkerhet och skadeförebyggande arbete. Ramavtalet trädde i kraft den 1 maj.

Risk management – som en del av HBVs ambition att medlemmarna ska äga sin försäkringsaffär vill HBV möjliggöra och förenkla arbetet för att minimera risker för framtida skador. Det är viktigt att arbeta skadeförebyggande för att undvika att stå med kostnader och de arbete med att reda ut vad som har hänt, vid en skada. Detta ramavtal syftar därför till att våra medlemmar ska ha tillgång till att arbeta just skadeförebyggande. Det innebär att vi genom vårt avtal erbjuder tjänster för att systematiskt identifiera, inventera, analysera, kvantifiera, hantera och förebygga olika typer av hot och risker i era verksamheter. Detta kan sammanställas i det riskhanteringssystem som leverantören tillhandahåller.

Antagna leverantörer kan även bistå med utbildnings-, väglednings- och informationsinsatser för att öka medvetenheten och hur skador kan förebyggas.

Exempel på uppdrag:

  • besiktning
  • skada
  • utbildning
  • verksamhetsplanering
  • värdering.


Exempel på väsentliga risker att inventera och hantera:

  • detonationer
  • bränder
  • vattenskador
  • energirisker
  • klimatrelaterade risker
  • cyberrisker.

Läs mer om ramavtalet i vår avtalskatalog>>

Medverkande

På detta webbinarium medverkar ansvarig inköpsstrateg Alexandra Hægerstrand Björkman samt Jens Rytte, senior konsult på AFRY.

Leverantören AFRY är antagen som rangordnad etta i avtalsområde 2 – Svealand, samt 3 – Götaland.

Anmälan

Våra medlemmar och avropsberättigade kunder är varmt välkomna att delta på detta kostnadsfria webbinarium. Anmäl dig till Therese Borg, therese.borg@hbv.se, 070-677 89 95.

Försäkringsförmedling – Företagsförsäkring, 16 maj

Försäkringsförmedling – Företagsförsäkring, > 7 500 lgh

Hjärtligt välkommen att delta på detta webbinarium om HBVs nya ramavtal 24-190 Försäkringsförmedling – Företagsförsäkring. Ramavtalet trädde i kraft den 1 april och avser HBVs medlemmars behov av försäkringsförmedling inom skadeförsäkring/företagsförsäkring med ett lägenhetsbestånd från och med 7 500 lägenheter.

Ramavtalet avser individuell försäkringsförmedling inom skadeförsäkring för näringsverksamhet eller offentlig verksamhet eller annan individuell skadeförsäkring som inte är konsumentförsäkring.

Försäkringsförmedlaruppdraget kan ske per årsbasis (årsarvode) alternativt vid behov (per timme).

Exempel på uppdraget:

  • Individuell krav- och behovsanalys av risker och lämpliga försäkringslösningar och försäkringsprodukter.
  • Rådgivning kring risker och eventuella lösningar och produkter.
  • Upphandlingsstöd (enligt Lagen om Offentlig Upphandling, LOU) vid upphandling av försäkringsprodukter.
  • Implementering och skötsel av försäkringsprodukter.
  • Löpande service och förvaltning av försäkringsavtal.
  • Förhandling med försäkringsbolag.

Om försäkringsförmedling

Istället för att på egen hand analysera utbudet på försäkringsmarknaden, kan en försäkringstagare/kund ge en förmedlare i uppdrag att sköta till exempel upphandling av ett visst försäkringsskydd.

En försäkringsförmedlare är alltså en form av ombud, som har företag och konsumenter som uppdragsgivare men det finns även de förmedlare som har försäkringsbolag som uppdragsgivare, och som utför försäkringsförmedling. Försäkringsförmedling kan dels ges en innebörd ur ett skatterättsligt perspektiv, dels en innebörd ur ett näringsrättsligt perspektiv.

En försäkringsförmedlare agerar på kundens uppdrag och ska ge kunden lämpliga och väldokumenterade råd. Det innebär att förmedlaren ska gå igenom kundens specifika förutsättningar och behov, dokumentera dessa och därefter ge råd utifrån kundens situation. Skälen för rådet ska alltid dokumenteras. En förmedlare kan arbeta på olika sätt, där det vanligaste är att förmedlaren analyserar flera olika försäkringsbolags produkter.

Medverkande

Alexandra Hægerstrand Björkman, ansvarig inköpsstrateg, HBV
Martina Anvret, affärsutvecklare, HBV
Mattias Bolander, VD och försäkringsmäklare, Leif Bolander & Co AB
Hedvig Engwall, försäkringsjurist, Leif Bolander & Co AB
Linnea Herfindal, försäkringsjurist, Leif Bolander & Co AB

Anmälan

Våra medlemmar och avropsberättigade kunder är varmt välkomna att delta på detta kostnadsfria webbinarium. Anmäl dig till Therese Borg, therese.borg@hbv.se, 070-677 89 95.

Försäkringsförmedlartjänster, 5 sep

Försäkringsförmedlartjänster

Som ett led i att utveckla vårt erbjudande till medlemmarna har HBV tagit beslut om att upphandla försäkringsförmedlartjänster. För Allmännyttans inköpsfunktion är detta ett nytt och spännande steg som kommer att möjliggöra ytterligare områden där HBV kan bidra med sin kunskap och expertis. Upphandlingarna kommer att ske under hösten och beräknad avtalsstart är 1 mars 2024. På detta webbinarium berättar vi mer om omfattningen av dessa fyra olika upphandlingar. Våra medlemmar och associerade kunder är varmt välkomna att delta.

Fyra områden kommer att upphandlas

Det är olika områden inom försäkring som kommer att utmynna i fyra olika avtal. Syftet med att dela upp det i olika områden är för att skapa mervärde, lyfta fram väsentliga områden, skapa förutsättningar för en mer kraftfull konkurrensutsättning och för att skapa en kvalitetskedja.

Tjänsterna som rör försäkringsförmedling avser skadeförsäkring/företagsförsäkring och hemförsäkring, dessa kommer att utgöra två olika områden. När det gäller de två andra områdena kommer dessa att avse skadehantering och stöd vid skada samt risk, säkerhet och skadeförebyggande arbete. De tjänsterna kan hypotetiskt komma att erbjudas av andra typer av leverantörer än försäkringsförmedlare.

Processen framåt

I slutet av september planerar HBV att annonsera upphandlingarna. Utvärdering och tilldelning beräknas ske i början av december. I början på det nya året kommer sedan avtal att skrivas med avtalsstart den 1 mars 2024.

Sista dag för på- och avanmälan är den 14 september 2023.

Anmälan

Våra medlemmar och associerade kunder är varmt välkomna att delta på detta webbinarium som är helt kostnadsfritt. Webbinariet presenteras av ansvarig inköpsstrateg Alexandra Hægerstrand Björkman tillsammans med VD Johan Almesjö och Kristina Hårdänge, jurist och expert inom försäkringsregelverken.

Anmäl dig till Therese Borg, therese.borg@hbv.se, 070-677 89 95.

Frågor och svar om upphandlingen 24-134 Elkraft, 8 maj

Frågor och svar om upphandlingen 24-134 Elkraft

På måndag den 8 maj arrangerar vi ett teamsmöte där vi går igenom de vanligaste frågorna och svaren gällande kommande upphandling 24-13 Elkraft som annonseras inom kort. Teamsmötet kommer att ledas av vår inköpsstrateg  Alexandra Hægerstrand Björkman tillsammans med Johan Wimmergren och Peter Cvitanovic från Ensotech.

Alla deltagare har möjlighet att synas med ljud och bild och mötet kommer att spelas in så att det finns möjlighet att se det i efterhand. Skicka dina frågor till elkraft@hbv.se. Frågorna bör vara oss tillhanda senast på fredag den 5 maj. Vår målsättning är att besvara alla inkomna frågor under detta teamsmöte. Det finns även möjlighet att ställa frågor direkt under mötet.

Läs mer om upphandlingen 24-134 Elkraft på vår hemsida>>.

Sista dag för påanmälan är den 16 maj 2023.

Anmälan

Anmäl dig till elkraft@hbv.se senast på fredag den 5 maj. Eventuella frågor besvaras av ansvarig inköpsstrateg Alexandra Hægerstrand Björkman.

Webbinarium 24-134 Elkraft, 17 april

Webbinarium 24-134 Elkraft

Välkommen att delta på detta webbinarium där vi informerar om det kommande ramavtalet 24-134 Elkraft. HBV planerar att annonsera upphandlingen under maj månad 2023 och sista anmälningsdag för att delta i den samordnade upphandlingen är 2023-05-16. Tidigaste leveransstart är 2024-01-01 med möjlighet att prissäkra elpriset i samband med avtalstecknande.

Omfattning

Upphandlingen 24-134 omfattar leverans av elkraft till i förväg anmälda bolag och myndigheter. Avtalsperioden på ramavtalet är fyra år från och med 2024-01-01 till och med 2027-12-31. Beställarens leveransavtal kan starta när som helst under ramavtalsperioden, dock senast 2027-01-01. Giltighetstiden på Beställarens leveransavtal kan vara minst ett år och högst fyra år.

Ramavtalet erbjuder följande fördelar:

  • En flexibel elinköpsmodell/avtalsmodell som ger Beställaren stor flexibilitet i att styra elinköpskostnaden.
  • Praktiskt stöd med avtalsförvaltning under avtalsperioden samt tillgång till ett IT-baserat processtöd för hantering, styrning och kontroll av elavtalet. Denna tjänst ingår, det vill säga är kostnadsfri i fem (5) månader.
  • Möjlighet till olika avtalslängder.
  • Inbyggd möjlighet för kontroll av fakturerade månadsbelopp.
  • Kvalitetssäkring av Leverantör i upphandling och under avtalsperioden genom praktisk avtalsförvaltning.
  • Möjlighet för lokala elbolag att offerera på sin lokala marknad.
  • Hantering av egen produktion, solkraft och vindkraft.
  • Samarbete med elinköps- och avtalsförvaltningsexperter Ensotech.
  • Årliga informationsmöten om Elkraft.
  • Låg administrativ avgift, endast 0,25 öre per kWh.

Läs mer om upphandlingen här>>

Anmälan

Våra medlemmar och associerade kunder är varmt välkomna att anmäla sig till detta webbinarium. Anmäl dig via formuläret här, alternativt kontakta Therese Borg, therese.borg@hbv.se, mobil 070-677 89 95. Denna inbjudan är personlig och går inte att vidarebefordra.
Kontakta Therese Borg om du önskar bjuda med en kollega.

Webbinarium e-Mobility, 30 maj

Webbinarium e-Mobility

Varmt välkommen att delta på detta webbinarium via Teams där vi berättar mer om vad du bör tänka på när du planerar att installera laddpunkter.

För varje ny elbil som rullar ut på våra vägar växer behovet av laddstationer och även kravet på kvalitet och kapacitet. Via HBVs ramavtal 20-103 Elmaterial och belysning, e-Mobility, finns det möjlighet att avropa både varor i form av laddpunkter, såsom laddstolpar samt tjänster i form av betallösningar och molntjänster. Installation av produkterna får man ordna på egen hand via upphandlad elinstallatör. På detta webbinarium kommer vi att berätta mer om vad du bör tänka på när du planerar att installera laddpunkter samt vilka produkter som finns att tillgå via leverantören Ahlsell Sverige AB, som är antagen som rangordnad etta på HBVs avtal.

Under webbinariet har du möjlighet att ställa frågor direkt till presentatören Roger Nilsson, marknadschef och e-Mobilitetsspecialist på Ahlsell Sverige AB.

Anmälan

Våra medlemmar och övriga associerade kunder är varmt välkomna att anmäla sig till detta webbinarium. Anmäl dig till Therese Borg, therese.borg@hbv.se, mobil 070-677 89 95 om du önskar delta. Det är helt kostnadsfritt.