Lär känna våra nyanställda

Vi har under senaste åren haft glädjen att få välkomna flera nyanställda till HBV. Möt några av de senaste.

Adam Palm Lamerstedt

Adam Palm Lamerstedt, började hos oss måndagen den 5 februari och han kommer att arbeta som strategisk inköpare på enheten Konsultavtal. Adam har en master i statsvetenskap med inriktning offentlig styrning från Linköpings universitet och han har även läst en tvåårig YH-utbildning i strategisk offentlig upphandling och inköp på TUC Yrkeshögskola.

Han kommer närmast från konsultbolaget Colligio AB där han under de senaste fem åren har arbetat som upphandlingskonsult. Innan dess har han arbetat på flera olika statliga myndigheter.

Adam är uppväxt på Lidingö i Stockholm men flyttade till Linköping för att genomföra sina studier. För några år sen flyttade han tillbaka till Stockholm och han bor idag med sin familj i Tyresö söder om Stockholm tillsammans med sin fru och dotter. Fritiden spenderar han gärna på golfbanan och familjen har även en gammal segelbåt som han gärna fixar med. När det är säsong och väder och vind tillåter, seglar han och familjen gärna iväg med den. De tycker också om att vandra och de spenderar gärna mycket tid ute i naturen.

Johan Wimmergren

Måndagen den 5 februari började Johan Wimmergren hos oss på HBV och han kommer att arbeta som strategisk inköpare på enheten Ramavtal. Johan är systemvetare i grunden men halkade in på inköpsbanan av en slump redan 1996 och sen dess har han arbetat med allt från att vara inköpschef på Folksam till att arbeta med både sälj och klassiskt inköp på elmarknaden. Det senare ledde till att han arbetade på Ensotech och då var han ett stort stöd för oss och våra elkraftsupphandlingar.

Johan är uppväxt i Strängnäs men sen 17 år tillbaka bor han med sin sambo i Stockholm. Fritiden består av mycket sport och hans fem barnbarn. Han försöker hinna med att träna fem dagar i veckan och utöver det är han även aktiv i Hammarby Bandys styrelse och han försöker även hinna med att titta på Hammarby när de spelar fotboll.

Martina Anvret

Tisdagen den 9 januari, började Martina Anvret som affärsutvecklare på HBV. Hon har en civilingenjörs-examen i Internationell Industriell ekonomi och hon har även läst olika kurser inom hållbarhet vid bland annat Blekinge Tekniska Högskola och Sveriges lantbruksuniversitet. Hon har en bred yrkesbakgrund inom roller som projektledare, Key Account Manager och marknadsanalytiker. Hon har arbetat på off2off som arbetar med återbruk för kommuner genom ett digitalt verktyg och hon har även arbetat inom elbilsbranschen, IT-branschen och parallellimportsbranschen.

Martina är uppväxt i Partille utanför Göteborg och hon har även bott i Kalmar innan hon flyttade till Solna, norr om Stockholm. Fritiden spenderar hon så mycket hon kan med sin man och sina två barn, hon tycker också om att vara ute i skogen och plocka svamp eller springa en löprunda. Hon försöker även hinna med att träna och då föredrar hon battle ropes och gruppträning. 

Jacob Skarnäs

Måndagen den 8 januari började Jacob Skarnäs som inköpsstrateg på enheten Konsultavtal hos oss på HBV. Han har gått en tvåårig YH-utbildning i strategiskt inköp på Frans Schartaus handelsinstitut i Stockholm där han gjorde sina LIA-perioder på Enskede Årsta Vantörs stadsdelsförvaltning samt på Trafikkontoret och han har tidigare arbetat inom detaljhandeln.

Han är uppväxt i Upplands Väsby och bor nu i Sollentuna norr om Stockholm. Fritiden spenderar han gärna med sina vänner och under våren och sommaren går mycket av fritiden åt att titta på fotboll.

Lovisa Bengtsson

Den 8 januari började Lovisa Bengtsson som affärsutvecklare på HBV. Hon är civilingenjör i Ekosystemteknik från Lunds Tekniska Högskola, med en master i Technology Management, vilket innebär att hon har studerat hållbarhet, innovation, projektledning och ekonomi. Kombinationen gör att hon både förstår tekniker och produkter, men också vad som krävs för att affären ska gå ihop. Lovisa har arbetat med olika projekt för energieffektiv renovering i flerbostadshus, affärsmodeller för laddinfrastruktur och digitalisering i byggprojekt på Sustainable Innovation. Hon har även arbetat på IVL Svenska Miljöinstitutet och där drev hon bland annat innovationstävlingar om alternativ till konstgräs, var med och stöttade kommuner i mobilitetsfrågor samt skapade affärsmodeller för hållbara innovationer.

Hon är uppväxt i Alvesta i Småland men har bott både i Skåne och Uppland och nu bor hon med sin familj i Södertälje. På fritiden umgås hon så mycket hon kan med sin familj, hon pysslar i sin pyttelilla rabatt, spelar musik och tv-spel och hon är gärna ute i naturen.

Helin Mårtensson

Tisdagen den 28 november, började Helin Mårtensson hos som strategisk inköpare på enheten Ramavtal. Hon har studerat strategiskt inköp och hon har arbetat som kategoriansvarig upphandlare på Naturvårdsverket. 

Helin är född i norra Irak och när hennes familj flyttade till Sverige hamnade de i Nacka, där Helin bor kvar och där bor hon med sin make och sina två söner. Hon spenderar sin fritid tillsammans med familjen och då de är naturmänniskor älskar de att vara i skogen och plocka svamp, åka pulka, spela fotboll och att yoga i växthuset. Mycket tid går också åt till att köra sönerna fram och tillbaka från deras olika aktiviteter. 

Erik Carpelan

Måndagen den 4 december började Erik Carpelan hos oss på HBV och han är anställd som controller på enheten Stab. Han har en master i finansiell ekonomi från Stockholms universitet och han har även studerat systemvetenskap vid samma lärosäte. Han har arbetat med försäljning och inköp i hela sitt vuxna liv och han har en lång erfarenhet av livsmedelsbranschen. Utöver det har han arbetat med offentliga inköp vid Försvarsmakten och han har även arbetat på Nacka kommun, en kommun han både är uppväxt i och bor i. 

På fritiden tar han hand om familjen och hemmet i Nacka, han tittar mycket på film och han hänger gärna framför en dator. Finns det tid över spenderar han den gärna i skogen.