Lär känna våra nyanställda

Vi har under senaste åren haft glädjen att få välkomna flera nyanställda till HBV. Möt några av de senaste.

Ida Larsson

Onsdagen den 7 juni började Ida Larsson som strategisk inköpare på enheten Ramavtal på HBV. Hon har gått en tvåårig YH-utbildning i Strategiskt inköp/upphandling på TUC Yrkeshögskola i Stockholm och hon har tidigare arbetat som kategoriansvarig upphandlare på Naturvårdsverket i Stockholm.

Ida är uppväxt utanför Norrtälje men hon har bott i Uppsala de senaste 18 åren och nu bor hon tillsammans med sin familj i Storvreta som ligger strax utanför Uppsala. Fritiden spenderar hon gärna tillsammans med sina barn och sin man. Familjen är väldigt aktiva inom både fotbollen och innebandyn i Storvreta med allt vad de innebär med träningar, matcher, bemanning av café och nattvandringar. Ida trivs även med att plantera och fixa i sin trädgård och hon och familjen åker gärna till sommarstugan som ligger en timme utanför Uppsala.

Tim Lundgren

Tim Lundgren började som LIA-praktikant hos oss den 27 februari i år. Den 20 maj, dagen efter hans sista praktikdag anställde vi honom som vikarie för en av våra föräldralediga inköpare på enheten Ramavtal. Tim är alltså nyexaminerad strategisk inköpare och han gick sin utbildning på TUC Yrkeshögskola i Bromma. Han hade även en LIA-praktik inom detaljhandeln på Granit Funktion & Förvaring AB, där han arbetade med inköp och analyser. Tidigare har Tim arbetat inom kundtjänst på flera olika företag så han har en god förmåga att se olika behov och få alla involverade så nöjda som möjligt. Han har haft flera olika yrken och han tror att han kommer att få nytta av sin kunskapsbredd på HBV.

Tim är uppvuxen i Bromma utanför Stockholm men har även bott i både Tyresö och Sollentuna. Han har till och med hunnit med en sväng till Kreta där han både bodde och arbetade men han fick åka hem till Sverige igen på grund av pandemin och för tillfället letar han lägenhet i Stockholm

På fritiden umgås han mycket med vänner som han skapar musik tillsammans med eller så hänger de i naturen och vid vattnet. Allt från att fiska till att surfa är sådant han gillar och får energi av. På vintern gillar han att åka skidor men han reser gärna till något varmare ställe om det finns möjlighet under det mörkare halvåret. Utöver det försöker han träna regelbundet och gå på konserter samt olika events som dyker upp.

Josko Lorger

Josko Lorger, började hos oss den 3 oktober och han kommer att arbeta som affärsutvecklare på enheten för affärsutveckling. Han har en brokig bakgrund när det gäller upphandling och affärsutveckling och han har arbetat med allt från teamledare, produktionschef, verksamhetsutvecklare och personalspecialist på Posten till personalkontroller och beställare av IT-system på Umeå kommun. De senaste åren har han arbetat med upphandling som både upphandlare och inköpschef på AB Bostaden i Umeå och vi tror att hans breda kompetens och långa erfarenhet kommer att bidra till att han passar perfekt som affärsutvecklare hos oss.

Josko är född i Kroatien och flyttade till Viskafors när han var 3 år gammal. När han var 6 år gammal bar flyttlasset av till Malmö. Nu bor han i Umeå med sin familj och fritiden spenderar han gärna tillsammans med familjen och hunden i naturen. De har även en stuga i fjällen så det blir en hel del skidåkning på vintrarna.

Biljana Lukovic

Biljana Lukovic, började som redovisningsekonom hos oss den 3 oktober och hon tillhör enheten Ekonomi. Hon har studerat internationell företagsekonomi i Lund och hon har bland annat arbetat som redovisningsekonom på en teknikleverantör i mediebranschen. Hon har även arbetat som redovisningskonsult för en retailkedja för Appleprodukter, på ett penningtransportbolag, på ett större fastighetsbolag samt på en medlemsorganisation.

Biljana är uppväxt i både Solna och Belgrad men nu bor hon på Lidingö med sin familj. Fritiden spenderar hon gärna tillsammans med vänner och familj, hon tycker även om att fota och att läsa på de språk hon talar och hon älskar musik. Hon får även energi av att träffa nya människor, vilket hon får utlopp för när hon och hennes väninnor utforskar nya resmål tillsammans.

Tove Ringmar

Tove Ringmar, började hos oss den 5 september och hon är vår nya verksamhetskoordinator. Hon har läst projektledning på Berghs School of Coummunication och olika kurser i att leda och samordna. Tove har arbetat inom Office Management på både svenska och internationella bolag inom olika branscher. Från början är hon utbildad till tv-producent så hon har även arbetat en del med att producera just tv. 

Tove är uppväxt i Göteborg men bor nu i Hammarby Sjöstad, söder om Stockholm. Hon har inte släppt Västkusten helt då hon har ett sommarställe där och dit åker hon så ofta hon kan. På fritiden umgås hon med sina vänner, hon går gärna ut och äter och hon tränar när hon får en stund över.

Fredrik Möller

Fredrik Möller, började hos oss den 22 augusti och han är en av våra nya inköpsstrateger på enheten för Konsultavtal. Han har gått en utbildning i LOU hos Affärskoncept och han har han bakgrund i elteleteknik. Fredrik har arbetat med fastigheter och fastighetsdrift under hela sitt yrkesverksamma liv på både myndigheter och i privat sektor. Nu senast kommer han från vår medlem Micasa Fastigheter AB där han under de senaste fem åren har arbetat som upphandlare och han har även arbetat som fastighetskoordinator på Svenska kraftnät. Under åren på Micasa kom han i kontakt med HBV flera gånger och han har bara fått positiva intryck av oss som arbetsplats och tanken på att arbeta på ett företag där inköp är huvudsysslan lockade honom när han såg att vi hade några tjänster ute.

Fredrik är född i Motala där han har en del släkt. Några år i Ludvika – Dalarna hann det bli innan större delen av uppväxten har varit i Svinninge mellan Åkersberga och Vaxholm norr om Stockholm. I dag bor han utanför Åkersberga med sin familj. Fritiden spenderar han med att skruva Epa-traktor och moped samt att han hänger en hel del i ishallar då yngsta sonen spelar hockey. Han är gärna i naturen då jakt och fiske är ett stort intresse och han ser fram emot jaktsäsongen som snart drar igång.

Maria Nyquist

Maria Nyquist, började hos oss den 15 augusti som inköpsstrateg och förstärker vår enhet för Ramavtal. Hon har en tvåårig YH-utbildning som offentlig upphandlare från Stockholms Internationella Handelsskola samt är utbildad entreprenadinköpare och inköpsanalytiker.

Maria har arbetat som upphandlare av varor och tjänster i Uppsala kommun men sökte tjänsten på HBV då hon ville arbeta med fastighetsrelaterade inköp samt arbeta i en lite mindre organisation där inköpen är kärnverksamheten. Hon fick tips om tjänsten av en bekant som tidigare arbetat på HBV och då hon anser att HBV fyller en viktig funktion i samhället tvekade hon inte när det gällde att söka tjänsten.

Maria är uppväxt i Bollnäs men har bott de senaste 20 åren på Lidingö utanför Stockholm tillsammans med sin familj. Musiken har alltid funnits i Marias liv och hon har studerat på musikhögskolan i Malmö och Lyon. Hon har frilansat som yrkesmusiker sedan 1999 och har spelat oboe med bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna och Arméns musikkår. Fritiden spenderar hon gärna med sin familj och sina vänner. Hon gillar att yoga och tar sig gärna ut i skogen för att koppla av.

Sofia Chowdhury

Sofia Chowdhury, började hos oss den 15 augusti och hon förstärker vår enhet för Ekonomi då hon kommer arbeta som vikarie för en kollega som är föräldraledig. Sofia har en kandidatexamen i företagsekonomi från Södertörns högskola och medan hon studerade arbetade hon även extra på Svea Bank. Nu senast kommer hon från en tjänst där hon arbetade som ekonomiassistent på leverantörsreskontran på ATEA Sverige.

Hon är uppväxt söder om Stockholm och nu bor hon i Vårberg där hon trivs. Fritiden spenderar hon gärna på gymmet där hon tränar styrka och hon går även på Thaiboxning. Hon umgås även med sin familj och sina vänner och då gärna över en bit god mat.

Atilla Kilic

Atilla Kilic, började hos oss den 15 augusti och han är en av våra nya strategiska inköpare på enheten för konsultavtal. Han har gått en tvåårig YH-utbildning i Strategiskt inköp/upphandling på TUC Yrkeshögskola i Stockholm och han genomförde sin andra LIA-period hos oss på HBV. Redan då kände han att det var rätt ställe att arbeta på så när vi annonserade efter strategiska inköpare gjorde han slag i saken och sökte en av tjänsterna.

Atilla är uppväxt i Sollentuna norr om Stockholm och han har även bott i Skellefteå och Linköping, nu är han tillbaka i Sollentuna igen. Han är en lite allt-eller-inget-människa så när han inte arbetar på HBV, jobba han extra på en bensinstation. När han väl får en ledig stund försöker han tillpringa den med vänner och familj. Han reser gärna och på semestern åker han gärna till Turkiet.