Lär känna våra nyanställda

Vi har under senaste åren haft glädjen att få välkomna flera nyanställda till HBV. Möt några av de senaste.

Josko Lorger

Josko Lorger, började hos oss den 3 oktober och han kommer att arbeta som affärsutvecklare på enheten för affärsutveckling. Han har en brokig bakgrund när det gäller upphandling och affärsutveckling och han har arbetat med allt från teamledare, produktionschef, verksamhetsutvecklare och personalspecialist på Posten till personalkontroller och beställare av IT-system på Umeå kommun. De senaste åren har han arbetat med upphandling som både upphandlare och inköpschef på AB Bostaden i Umeå och vi tror att hans breda kompetens och långa erfarenhet kommer att bidra till att han passar perfekt som affärsutvecklare hos oss.

Josko är född i Kroatien och flyttade till Viskafors när han var 3 år gammal. När han var 6 år gammal bar flyttlasset av till Malmö. Nu bor han i Umeå med sin familj och fritiden spenderar han gärna tillsammans med familjen och hunden i naturen. De har även en stuga i fjällen så det blir en hel del skidåkning på vintrarna.

Biljana Lukovic

Biljana Lukovic, började som redovisningsekonom hos oss den 3 oktober och hon tillhör enheten Ekonomi. Hon har studerat internationell företagsekonomi i Lund och hon har bland annat arbetat som redovisningsekonom på en teknikleverantör i mediebranschen. Hon har även arbetat som redovisningskonsult för en retailkedja för Appleprodukter, på ett penningtransportbolag, på ett större fastighetsbolag samt på en medlemsorganisation.

Biljana är uppväxt i både Solna och Belgrad men nu bor hon på Lidingö med sin familj. Fritiden spenderar hon gärna tillsammans med vänner och familj, hon tycker även om att fota och att läsa på de språk hon talar och hon älskar musik. Hon får även energi av att träffa nya människor, vilket hon får utlopp för när hon och hennes väninnor utforskar nya resmål tillsammans.

Tove Ringmar

Tove Ringmar, började hos oss den 5 september och hon är vår nya verksamhetskoordinator. Hon har läst projektledning på Berghs School of Coummunication och olika kurser i att leda och samordna. Tove har arbetat inom Office Management på både svenska och internationella bolag inom olika branscher. Från början är hon utbildad till tv-producent så hon har även arbetat en del med att producera just tv. 

Tove är uppväxt i Göteborg men bor nu i Hammarby Sjöstad, söder om Stockholm. Hon har inte släppt Västkusten helt då hon har ett sommarställe där och dit åker hon så ofta hon kan. På fritiden umgås hon med sina vänner, hon går gärna ut och äter och hon tränar när hon får en stund över.

Fredrik Möller

Fredrik Möller, började hos oss den 22 augusti och han är en av våra nya inköpsstrateger på enheten för Konsultavtal. Han har gått en utbildning i LOU hos Affärskoncept och han har han bakgrund i elteleteknik. Fredrik har arbetat med fastigheter och fastighetsdrift under hela sitt yrkesverksamma liv på både myndigheter och i privat sektor. Nu senast kommer han från vår medlem Micasa Fastigheter AB där han under de senaste fem åren har arbetat som upphandlare och han har även arbetat som fastighetskoordinator på Svenska kraftnät. Under åren på Micasa kom han i kontakt med HBV flera gånger och han har bara fått positiva intryck av oss som arbetsplats och tanken på att arbeta på ett företag där inköp är huvudsysslan lockade honom när han såg att vi hade några tjänster ute.

Fredrik är född i Motala där han har en del släkt. Några år i Ludvika – Dalarna hann det bli innan större delen av uppväxten har varit i Svinninge mellan Åkersberga och Vaxholm norr om Stockholm. I dag bor han utanför Åkersberga med sin familj. Fritiden spenderar han med att skruva Epa-traktor och moped samt att han hänger en hel del i ishallar då yngsta sonen spelar hockey. Han är gärna i naturen då jakt och fiske är ett stort intresse och han ser fram emot jaktsäsongen som snart drar igång.

Maria Nyquist

Maria Nyquist, började hos oss den 15 augusti som inköpsstrateg och förstärker vår enhet för Ramavtal. Hon har en tvåårig YH-utbildning som offentlig upphandlare från Stockholms Internationella Handelsskola samt är utbildad entreprenadinköpare och inköpsanalytiker.

Maria har arbetat som upphandlare av varor och tjänster i Uppsala kommun men sökte tjänsten på HBV då hon ville arbeta med fastighetsrelaterade inköp samt arbeta i en lite mindre organisation där inköpen är kärnverksamheten. Hon fick tips om tjänsten av en bekant som tidigare arbetat på HBV och då hon anser att HBV fyller en viktig funktion i samhället tvekade hon inte när det gällde att söka tjänsten.

Maria är uppväxt i Bollnäs men har bott de senaste 20 åren på Lidingö utanför Stockholm tillsammans med sin familj. Musiken har alltid funnits i Marias liv och hon har studerat på musikhögskolan i Malmö och Lyon. Hon har frilansat som yrkesmusiker sedan 1999 och har spelat oboe med bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna och Arméns musikkår. Fritiden spenderar hon gärna med sin familj och sina vänner. Hon gillar att yoga och tar sig gärna ut i skogen för att koppla av.

Sofia Chowdhury

Sofia Chowdhury, började hos oss den 15 augusti och hon förstärker vår enhet för Ekonomi då hon kommer arbeta som vikarie för en kollega som är föräldraledig. Sofia har en kandidatexamen i företagsekonomi från Södertörns högskola och medan hon studerade arbetade hon även extra på Svea Bank. Nu senast kommer hon från en tjänst där hon arbetade som ekonomiassistent på leverantörsreskontran på ATEA Sverige.

Hon är uppväxt söder om Stockholm och nu bor hon i Vårberg där hon trivs. Fritiden spenderar hon gärna på gymmet där hon tränar styrka och hon går även på Thaiboxning. Hon umgås även med sin familj och sina vänner och då gärna över en bit god mat.

Atilla Kilic

Atilla Kilic, började hos oss den 15 augusti och han är en av våra nya strategiska inköpare på enheten för konsultavtal. Han har gått en tvåårig YH-utbildning i Strategiskt inköp/upphandling på TUC Yrkeshögskola i Stockholm och han genomförde sin andra LIA-period hos oss på HBV. Redan då kände han att det var rätt ställe att arbeta på så när vi annonserade efter strategiska inköpare gjorde han slag i saken och sökte en av tjänsterna.

Atilla är uppväxt i Sollentuna norr om Stockholm och han har även bott i Skellefteå och Linköping, nu är han tillbaka i Sollentuna igen. Han är en lite allt-eller-inget-människa så när han inte arbetar på HBV, jobba han extra på en bensinstation. När han väl får en ledig stund försöker han tillpringa den med vänner och familj. Han reser gärna och på semestern åker han gärna till Turkiet.

Tina Nordström

Tina Nordlund, började hos oss den 4 juli som inköpsstrateg och hon förstärker vår enhet för konsultavtal. Hon har tidigare arbetat som bygglovhandläggare, entreprenadupphandlare, byggprojektledare och arkitektprojektör och hon har arbetat med upphandling på både Fortifikationsverket och hos vår medlem ÖrebroBostäder AB, vilket innebär att hon har bra förståelse för vad våra medlemmar behöver. Under åren på Öbo, kom hon i kontakt med HBV och tidigare kollegor som börjat arbeta på HBV kunde berätta om verksamheten och hur de trivdes med att ha HBV som arbetsplats så när chansen dök upp tvekade hon inte gällande att söka tjänsten som kändes skräddarsydd för henne och hennes förutsättningar. Tina kommer arbeta både från huvudkontoret vid Globen och från kontoret i Örebro.

Hon är uppväxt i Lindesberg utanför Örebro men bor nu i Köping tillsammans med sina två döttrar. På fritiden umgås hon med sin familj och sina vänner och hon reser även gärna i sin nyinköpta husbil och upptäcker både Sveriges skatter och spännande ställen i Europa tillsammans med den.

Alexandra Hægerstrand Björkman

Alexandra Hægerstrand Björkman, anställdes den 16 maj och hon är vår nya inköpsstrateg som arbetar med att upphandla och teckna avtal med försäkringsmäklare avseende fastighetsrelaterade försäkringar. Hon har gått en tvåårig YH-utbildning i Offentlig upphandling på Påhlmans Handelsinstitut och hon har även gått en diplomutbildning i Företagsförsäkring via IFU, en del av Handelshögskolan i Stockholm. Under de senaste elva åren har hon arbetat som försäkringsförmedlare på Arctic Seals AB. Hon har under en tid letat efter en tjänst där hon kan använda sig av både sin kunskap som försäkringsförmedlare och av sin kunskap som inköpare så när den här tjänsten annonserades blev hon väldigt intresserad, hon tyckte även att HBV verkade vara ett både spännande och viktigt företag.

Alexandra är uppväxt i Rönninge söder om Stockholm och där bor hon fortfarande men nu med sin man och dotter. Fritiden spenderar hon tillsammans med familjen om hon inte tränar bodypump eller spinning på gymmet. Genom sin familj har hon, maken och dottern, även tillgång till två landställen, ett på Ljusterö och ett i Norrtälje och där älskar de att spendera sin fritid.