Våra experter finns tillgängliga i Almedalen

Behövs en specialist på hållbarhet eller offentliga inköp under Almedalsveckan? Då finns vi på plats och delar gärna med oss av vår kunskap. Vi finns tillgängliga för paneldiskussioner, rundabordssamtal eller moderering.

Några av oss finns på plats under hela Almedalsveckan och några av oss finns på plats delar av veckan. Kontakta oss gärna, alla kontaktuppgifter hittar du här på sidan.

Johan Almesjö, VD, modererar gärna. Jag kan också vara en del i samtal kring det offentliga inköpet och dess påverkan på samhället i stort, på såväl det nationella som det lokala planet. Bakgrund: Förbundsdirektör Inköp Gävleborg, Länsdirektör Försäkringskassan Dalarna samt biträdande Länsarbetsdirektör i Gävleborg.

Ola Kroon, inköpschef, talar gärna om det offentliga inköpet kontra det privata inköpet – likheter och olikheter. Jag kan också bidra i samtal om ledarskap och organisation kopplat till inköpsfunktionen. Jag delar gärna med mig goda exempel om:

  • hur viktigt det är med en tydlig inköpsprocess
  • förändringsresan att gå från upphandling till offentligt inköp
  • hur man förhåller sig till LOU för att nå de bästa inköpen.

Bakgrund: inköpschef i både privat och offentligt sektor med lång erfarenhet av inköp.

Maria Moniér Melin, chef Ekonomi och stab, talar gärna om hållbarhet ur ett ekonomiskt och arbetsmiljöperspektiv. Jag delar gärna med mig om HBVs resa gällande omställning och effektivisering av stora fakturaflöden och eliminering av felhantering.

Jörgen Ågren, hållbarhetsstrateg, deltar gärna i samtal om hållbar offentlig upphandling eller andra hållbarhetsrelaterade ämnen. Bakgrund: Jag har jobbat med miljö- och hållbarhetsfrågor hela mitt yrkesverksamma liv, såväl privat som offentligt, och framförallt inom byggsektorn inriktat mot avfall, klimat, kemikalier.

Ville Gruner, enhetschef Affärsutveckling, talar gärna om offentlig upphandling, strategisk inköpsstyrning, innovationer, affären och möjligheterna samt ger gärna goda exempel om offentlig upphandling. Bakgrund: Jag har mångårig erfarenhet från inköp inom energisektorn och fastighetssektorn som affärsutvecklare inom offentlig upphandling.

Vi följer de globala utvecklingsmålen, Agenda 2030. Vi arbetar ständigt med att minska vår klimatpåverkan och vill skapa de bästa förutsättningarna för våra medlemmar, kunder och övriga samarbetspartners att göra långsiktigt hållbara affärer.