Medlemsinfo

Stefan Björling ny affärschef på HBV

Stefan Björling tillträder sin nya roll den 5 mars efter att de senaste fem åren haft positionen som affärsområdeschef på Svanen, Nordens officiella miljömärkning för varor och tjänster. HBVs nya affärschef har dessutom tidigare erfarenhet från allmännyttan efter tolv år som ansvarig för renovering och teknisk förvaltning på SABO, numera Sveriges Allmännytta.

– Jag ser verkligen fram emot min nya roll. Just nu är mitt fokus att göra en så bra överlämning som möjligt i mitt nuvarande uppdrag för att från den 5 mars kunna koncentrera mig helt på uppdraget inom HBV.

Stefan Björling förklarar att han på något sätt alltid vetat att han så småningom skulle återvända till allmännyttan.

– För mig är det viktigt att veta att mitt arbete bidrar till samhällsnytta. Det har varit en röd tråd genom mitt arbetsliv och på HBV känner jag att jag, tillsammans med mina kollegor, verkligen kan bidra.

En ytterligare röd tråd är och har varit hållbarhetsfrågorna.

– Det som lockar mig lite extra med HBV är möjligheten att få arbeta med alla aspekter av begreppet hållbarhet. Jag ser att HBV har unika möjligheter att påverka på många olika sätt.

HBVs nya affärschef ser fram emot att fungera som en länk mellan såväl medlemmar och leverantörer som många andra intressenter.

– HBVs uppdrag är att erbjuda de varor och tjänster som föreningens medlemmar efterfrågar. Det ska bli inspirerande att vara en del av detta arbete och bidra till att vårt erbjudande skapar hållbara värden för våra medlemmar och samhället i stort. En av mina viktigaste uppgifter som chef är att utöva ett tjänande ledarskap där mina medarbetare mår bra och ges möjlighet att skapa dessa värden, avslutar Stefan Björling.

Vi hälsar Stefan Björling varmt välkommen till oss på HBV, allmännyttans inköpsfunktion.