Avtalsnyheter

Ramavtal för rörmaterial förlängs

HBVs ramavtal 22-104 Rörmaterial har förlängts och är giltigt till och med 2025-09-18. Detta är den första förlängningen och HBV har därefter option på ytterligare förlängning i max ett år.

Omfattning

Ramavtalet 22-104 Rörmaterial omfattar leverans av rörmaterial som exempelvis: badrumsporslin, badrumsskåp med tillhörande badrumsbelysning, VVS-armaturer, badkar, rörkopplingar, vattensparprodukter, rörledningar för vatten och värme, avloppsrör, pumpar, värmeradiatorer, disk- och tvättbänkar, rensutrustning, rörverktyg, brunnar och brunnsbetäckningar, kollektorrör för bergvärme, med där tillhörande produkter samt övriga produkter som omfattas av RSK-databasens kategoriindelning.

Antagna leverantörer angivna i rangordning:

1. Ahlsell Sverige AB
2. Dahl Sverige AB

All information samt prislistor hittar du i HBVs avtalskatalog. Klicka här>>

Spara pengar med trepartsavtal

Inom detta avtalsområde finns det möjlighet att teckna ett så kallat trepartsavtal. Medlemmar, medlemmars helägda dotterbolag, underkunder och externa kunder (gemensamt benämnt avropsberättigad beställare) har då möjlighet att ge sina upphandlade entreprenörer rätt att avropa direkt från HBVs ramavtal.

Fördelar med trepartsavtal
  • Enklare att utvärdera vid upphandling av entreprenör.
  • Entreprenörer får möjlighet att konkurrera på lika villkor, stora som små.
  • Oftast lägre och känt materialpris.
  • Större inflytande över vilka varor som används och därmed enklare förvaltning.
  • Entreprenörens inköp av varor är återbäringsgrundade.
  • Inga bakbonusar eller årsrabatter genereras till entreprenören.
  • Ökad trygghet när avtalat pris används vid ÄTA-arbeten.
  • Uppföljning via Mina sidor.
Så fungerar trepartsavtal

Trepartsavtalet tecknas mellan HBV, avropsberättigad beställare och entreprenör och gäller under samma tid som avropsberättigad beställares ramavtal eller projekt. 

Entreprenören avropar varor på HBVs ramavtal och HBV fakturerar sedan entreprenören för dessa. Entreprenören fakturerar därefter avropsberättigad beställare för arbete och vara enligt verifierad kostnad, med eller utan påslag, samt bifogar HBV-fakturan som bilaga om inget annat överenskommits. En entreprenör har inte rätt att avropa varor på HBVs ramavtal för någon annan part än till en avropsberättigad beställare.

Läs mer om hur trepartsavtal fungerar här>>