Ny upphandling av tvättmedelsdosering annonserad

HBVs upphandling 24-117 Tvättmedelsdosering har annonserats. Den omfattar miljömärkta kemisk-tekniska produkter för automatisk dosering av tvättmedel samt utrustning och service till tvättstugor i flerbostadshus. Sista anbudsdag är 2024-10-21.

Omfattning

Upphandlingen 24-117 Tvättmedelsdosering omfattar kemisk-tekniska produkter för automatisk tvättmedelsdosering samt doseringsutrustning till tvättmaskiner i flerbostadshus (tvättstugor, inklusive installation och service av doseringsutrustning). 

Skärpta miljökrav

HBV har ställt krav på att kemisk-tekniska produkter ska vara miljömärkta med exempelvis Svanen eller EU Ecolabel samt finnas i flytande form med förpackningsstorlekar mellan 10-60 liter. Utrustningen ska vara helautomatisk och kunna hantera dosering för flera tvättmaskiner och tillåta programmering för att anpassa doseringen efter tvättmängd. 

För miljökraven gäller bland annat att produkterna inte ska innehålla vissa skadliga kemikalier och att minst 50 % av produkttransporterna inom ramavtalet ska ske med fossilfria bränslen, som uppfyller kraven enligt EUs förnybarhetsdirektiv.

Miljökraven för de kemisk-tekniska produkterna i denna upphandling är baserade på Upphandlingsmyndighetens hållbarhetskriterier.

Länk till annonserad upphandling>>

Avropsordning

Efter genomförd upphandling planerar HBV att teckna ramavtal med tre leverantörer. Avrop kommer att ske enligt rangordning. 

Den totala avropsvolymen under avtalsperioden uppskattas till cirka 26 miljoner kronor, baserat på tidigare volymer och prognostiserade behov, med ett maximalt avropsvärde på 60 miljoner kronor.

Avtalstid

Planerad avtalsstart är 2024-12-01. Avtalstiden är två år med möjlighet för HBV till en eller flera förlängningar. Sammanlagd avtalstid inklusive förlängningar kan maximalt bli fyra år.