Nyhetskategori: Övrigt

Vi förstärker på affär och ekonomi

Vi förstärker på affär och ekonomi

Den här veckan förstärkte vi vår personalstyrka på både enheten för affär och på enheten för ekonomi. Den 3 oktober började Josko Lorger som affärsutvecklare på enheten för affärsutveckling och han har tidigare arbetat som inköpsansvarig på AB Bostaden i Umeå.

Samma dag började Biljana Lukovic att arbeta som redovisningsekonom på enheten för ekonomi. Hon kommer även ha hand om ekonomi- och fakturafrågor som kommer från våra medlemmar och kunder i vår norra region.

Vi hälsar båda två varmt välkomna till HBV!

Nytt nummer av HBV-Magasinet

Nytt nummer av HBV-Magasinet

I veckan kommer det tredje numret av HBV-Magasinet ut och detta nummer har tema Uppföljning där vi berättar om hur vi arbetar med en strategisk process och där uppföljning är en stor del i arbetet med inköpsprocessen. Vi gör även en djupdykning hos Nordanstigs Bostäder där Olaf Jung berättar om deras Plushus. Vår affärsjurist Jonna Andersson förklarar även reglerna gällande sanktionerna mot Ryssland och Sandra Sedig berättar om vår nya enheter Konsultavtal. Som alltid, har vi även en hel del avtalsnyheter med i tidningen. Trevlig läsning!

Du hittar det senaste numret här >>

Deltagare till referensgrupp försäkringsförmedlartjänster sökes

Deltagare till referensgrupp försäkringsförmedlartjänster sökes

Ett nytt ramavtalsområde är på gång att handlas upp, nämligen försäkringsförmedlartjänster. Generellt är försäkringskostnader för HBVs medlemmar en stor och oförutsägbar kostnad som gradvis upplevs ha ökat för många. Detta till följd av indexeringar, skador och specifika samt komplexa risker. HBV undersöker just nu marknaden inför förberedandet av upphandlingen och vi söker därför kandidater för dialog och för att delta i en referensgrupp.

Omfattning

HBVs idé om att upphandla tjänsten försäkringsförmedlare grundar sig i att medlemmarnas gemensamma behov och köparmakt skapar bättre villkor, premier och möjlighet till kontroll. Ett avtal med en eller flera försäkringsförmedlare skulle ge medlemmarna ett mervärde avseende tjänster inom försäkring.

Upphandlingen kommer att omfatta bastjänster och tilläggstjänster som våra medlemsbolag ska ha möjlighet att avropa om behov uppstår. HBV undersöker just nu marknaden inför förberedandet av upphandlingen, en så kallad tidig dialog. Genom dialog med potentiella leverantörer får HBV en bättre bild av vilka lösningar som är möjliga eller som kan utvecklas. Dialogen leder ofta till fler lösningsförslag från fler leverantörer, och på så vis en förbättrad konkurrens och effektivare upphandlingar.

Referensgrupper

Vi söker nu referensdeltagare till våra två referensgrupper!

Grupp 1: 1–5 representanter från våra medlemsbolag
Grupp 2: 1–5 representanter från potentiella leverantörer

I det fall intresset är stort för att delta i referensgrupperna kommer de fem första anmälda per grupp att antas. 

Kontakt

Har du frågor eller vill du ställa upp som referensdeltagare? Kontakta vår inköpsstrateg Alexandra Hægerstrand Björkman.

Vi förstärker på både inköp och ekonomi

Vi förstärker på både inköp och ekenomi

Den här sommaren har vi förstärkt vår personalstyrka på både inköpsavdelningen och på enheten för ekonomi.

Den 22 augusti började Carina Hedren arbeta som redovisningsekonom på enheten för ekonomi och Fredrik Möller började arbeta som inköpsstrateg på enheten för konsultavtal.

Den 15 augusti började Maria Nyquist arbeta som inköpsstrateg på enheten för ramavtal och Sofia Chowdhury började arbeta som ekonomiassistent på enheten för ekonomi. Atilla Kilic som tidigare haft sin LIA hos oss började arbeta som inköpsstrateg på enheten för konsultavtal.

Den 4 juli började Tina Nordlund arbeta som inköpsstrateg på enheten för konsultavtal.  

Ni kan läsa mer om våra nya kollegor här>> (ny länk måste till)

Det är härligt att ha er på plats och vi hälsar er alla varmt välkomna.

Jubileumsnummer av HBV-Magasinet

Jubileumsnummer av HBV-Magasinet

I dagarna landar ett nytt nummer av HBV-Magasinet ute hos våra medlemmar och leverantörer. Det är ett extra tjockt jubileumsnummer där du kan läsa om vår och våra medlemmars historia, om när allt började med Hyresbostäder och Stockholmshem 1952, om allmännyttan, om våra medlemmar från norr till söder, rapport från stämman, avtalsnyheter, riket runt och den otroligt intressanta juristkrönikan som handlar om LOUs historia. Trevlig läsning!

Läs HBV-Magasinet här >>

Nytt nummer av HBV-Magasinet ute

Nytt nummer av HBV-Magasinet ute

Den här veckan landar det senaste numret av HBV-Magasinet ute hos våra medlemmar och leverantörer. I det här numret kan ni bland annat läsa om vitvaruavtalet som äntligen är klart, uppföljningen av luftfilter, hur våra medlemmar Kalmarhem och Telge Bostäder arbetar med säkerhet samt om vår vägledning för laddinfrastruktur. Trevlig läsning!

 

Läs HBV-Magasinet här>>

Är du vår nya kollega?

Är du vår nya kollega?

Vi växer ständigt då fler medlemmar ansluter sig och efterfrågan på våra tjänster ökar kontinuerligt. I denna spännande utveckling rekryterar vi nu en Affärsutvecklare och en Verksamhetskoordinator. Är du någon av dem?

HBV rekryterar inköpsstrateger

HBV rekryterar inköpsstrateger

Vi växer ständigt då fler medlemmar ansluter sig och efterfrågan på våra tjänster ökar kontinuerligt. I denna spännande utveckling rekryterar HBV nu fler inköpsstrateger. Är du en av dem?

 

Offentlig inköpsstrateg/upphandlare till enheten Ramavtal.
Läs mer och sök tjänsten här >> 

Offentlig inköpsstrateg/upphandlare till enheten Konsultavtal.
Läs mer och sök tjänsten här >>