Mittia: Park & Gata Mittiamässan i Ljusdal
 • Start: 16 augusti 2024 — 09.00
  Slut: 17 augusti 2024 — 16.00
 • Plats: Ljusdal – Mittia/Älvvallen och Ljusdals Folkpark

Välkommen till vår nya spännande mötesplats!

Tillsammans med Mittia har HBV skapat en ny återkommande mötesplats med kompetensutveckling och informationsspridning kring de senaste nyheterna bland produkter, utrustning och tjänster för kommunala fastigheter och anläggningar i geografin ”från Uppsala till Östersund”.

I våra föreläsningar kommer vi att dela med oss av den senaste informationen som beslutsfattare inom fastighets- och anläggningsförvaltning behöver, med fokus på både inomhus- och utomhusmiljö. Här får du insikter om produkter, utrustning och tjänster som kan bidra till att effektivisera och förbättra din verksamhet.

Läs mer om mässan här>>

Bussresa T/R Mittia

Mässarrangören har ett tydligt mål att mässornas besökare ska resa så hållbart som möjligt till Ljusdal. Därför erbjuder Mittia i samarbete med LarssonBuss och Ferdia möjligheten att resa till mässan med buss från ett flertal orter i mässans upptagningsområde. Bussresan är ett ypperligt tillfälle för samtal och kontaktskapande. Ta chansen att nätverka på resan till och från mässan. Se turtabell nedan:

 • Uppsala – Tierp – Gävle
 • Borlänge – Falun
 • Sala – Avesta – Sandviken
 • Malung – Mora – Orsa
 • Östersund – Bräcke
 • Örnsköldsvik – Härnösand – Sundsvall

Läs mer och anmäl dig här>>

Seminarier

På fredagen den 16 augusti kommer HBV att arrangera tre seminarier på Logen Ljusdals Hembygdsgård, Konferensrum 2.

10.30–11.00 Gör dig redo för framtidens avfallshantering – lär dig mer om den nya förordningen 2022:1274

Varmt välkommen ett seminarium med HBVs ramavtalsleverantör San Sac AB. Under detta seminarium kommer San Sac att ge deltagarna en djupare förståelse för den nya förordningen 2022:1274 samt visa upp sitt breda sortiment av behållare för insamling av mat- och restavfall samt förpackningar i parkmiljö.

Enligt den nya förordningen ska samtliga kommuner senast den 1 januari 2026 samla in förpackningar av papper, plast, metall och glas på offentliga ytor och i parker över 2 000 kvm. Vidare ska alla kommuner senast den 1 januari 2027 ha infört fastighetsnära insamling av dessa material från hushållen. På seminariet får deltagarna även viktig information om förändringar samt praktisk vägledning av experterna på San Sac AB.

Medverkande:
Martin Brandsvig, Försäljnings- och marknadschef, San Sac AB

11.30–12.15 och 14.00–14.45 Landsbygdsutveckling utifrån ett hållbart transportperspektiv

Välkommen till ett inspirerande samtal som utforskar utvecklingen av framtida transportlösningar med fokus på fossilfria alternativ. I en tid då hållbarhet och miljövänliga innovationer blir allt viktigare, spelar HBV, som allmännyttans inköpsfunktion, en central roll. Genom samarbete med avtalade leverantörer arbetar HBV för att skapa förutsättningar för hållbara transporter, både idag och i framtiden.

Under detta seminarium kommer vi att fördjupa oss i hur dessa samarbeten inte bara bidrar till en mer hållbar landsbygdsutveckling, utan också hur de konkreta stegen som tas idag lägger grunden för morgondagens transportlandskap. Vi kommer att diskutera aktuella projekt, framgångar och utmaningar, samt de teknologiska innovationer som driver oss mot en fossilfri framtid.

Ta del av värdefulla insikter och framtidsscenarier som har potential att förändra transportlandskapet och bidra till en grönare och mer hållbar värld. Lyssna till experter och branschledare som delar med sig av sina erfarenheter och visioner och få inspiration till hur du kan vara med och forma framtidens hållbara transportlösningar.

Medverkande:
Johan Almesjö, VD, HBV
Magnus Ernström, Utvecklingschef och verksamhetsansvarig, Sandbacka Science Park
Daniel Hedlund, Segmentschef fastighet, Ahlsell Sverige AB

Vi finns på plats

Från HBV medverkar:

 • Johan Almesjö, VD
 • Therese Borg, Enhetschef Marknad och kommunikation
 • Helin Mårtensson, Inköpsstrateg
 • Sofia Nordblom, Regionansvarig Öst
 • Dan Sundberg, Regionansvarig Mitt