Trainee och LIA-praktik

Att hela bygg- och fastighetsbranschen är i stort behov av kompetens, är ingen hemlighet. Ett sätt att försöka få bukt med detta är att man som företag väljer att ansluta sig till Allmännyttans traineeprogram. Ett annat sätt är att man som företag tar emot praktikanter från olika skolor. HBV har valt att både ansluta sig till traineeprogrammet och att ta emot LIA-praktikanter och tycker att det är det ett väldigt lyckat koncept!

Allmännyttans traineeprogram

Allmännyttans traineeprogram ger eleverna en unik start på deras karriärer där de får både förutsättningar och möjlighet till att utvecklas till nyckelspelare på ett allmännyttigt bolag eller hos oss på HBV. Eleven kan ha inriktat sig på ekonomi, teknik, miljö, kommunikation eller samhällsansvar. Oavsett inriktning får eleven en gedigen introduktion till fastighetsbranschen och ett helhetsperspektiv på hur det fungerar hos allmännyttan under ett helt år.

Rekryteringen till Traineeprogrammet för 2018 avslutades den sista mars. I början på februari är det dags för nästa kull elever att söka till 2019 års program.

Vår trainee för 2018 och 2019 heter Magaly Frithiofsson och hon började hos oss den 1 september. Magaly har tidigare arbetat som juridisk rådgivare och upphandlare i Peru och hon är advokat i grunden. Hon tycker om att arbeta med upphandling då hon ser varje upphandling som en ny utmaning. 

Hon ser fram emot att arbeta som trainee och företräda HBV i traineeprogrammet där hon kommer få kännedom om allmännyttiga företag i Sverige och där hon kan nätverka samt dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. 

LIA-praktik via Frans Schartaus Handelsinstitut

Frans Schartaus Handelsinstitut har sedan några år haft KY-utbildningen Offentlig Upphandlare. HBV har en stående plats i deras styrelse och vi har tagit emot praktikanter från skolan. Två av våra upphandlare har utbildat sig på skolan.  

Uppdaterad 2019-02-19

Kontakt