Välkomna till HBV

Vi har under senaste åren haft glädjen att få välkomna flera nyanställda till HBV. Möt några av de senaste.

Helena Kuusisto

Helena Kuusisto, anställdes den 21 januari 2019 som upphandlingskonsult och strategisk inköpare på HBV. Helena kommer närmast från Familjebostäder i Stockholm där hon arbetade som stategisk inköpare. Hon har studerat Internationell inköpare på SIH och innan dess arbetade hon bland annat i butik och hon har även hunnit med att driva en egen Froozen Yoghurtbar.
Familj och vänner är viktiga i Helenas liv och hon spenderar gärna tiden med dem genom att äta goda middagar med ett glas gott vin till. Resor är också viktigt och Mexico är ett återkommande resmål.

Emeli Ekblad

Emeli Eblad, anställdes den 1 januari 2019 som strategisk kommunikatör på HBV. Emeli bor i Segersta utanför Bollnäs och kommer närmast från Inköp Gävleborg där hon de senaste fyra åren haft hand om det strategiska kommunikationsarbetet och även arbetet med hemsida, intranät samt produktion av informationsmaterial och trycksaker. Innan dess hade hon en egen PR-byrå.
Emeli har studerat Medie- och kommunikationsvetenskap i både Sundsvall och Gävle. Som kommunikatör på HBV ser hon fram emot att få vara en del av ett team som tillsammans kommer att ha största fokus på att utveckla HBVs kommunikation. Förutom att spendera fritiden med familj och vänner, älskar Emeli att vara ute i naturen oavsett årstid och hon försöker ta vara på och nyttja naturens möjligheter så mycket hon kan. 

Katarina Björndahl

Katarina Björndahl, anställdes den 14 januari 2019 som regionansvarig affärsutvecklare för region Mitt och hon utgår från Örebro. Katarina är född i Malmö men uppväxt i Örebro där hon studerade till Byggnadsingenjör. Hon har en bred erfarenhet och kompetens inom bygg, fastighet och inköp. Hon har under flera år arbetat med fastighetsförvaltning och inköp på ett energibolag och hon har arbetat som strategisk inköpare på FMV. Nu senast kommer hon från Örebrobostäder där hon var upphandlingsansvarig. Som regionansvarig ser hon fram emot dialogen med medlemmarna för att bygga ett bra samarbete. Utöver att umgås med familj och vänner, njuter Katarina av naturen eller av att läsa en god bok, gärna en välskriven deckare. Hon tycker även om att spendera tid med att påta i trädgården, både hemma i villan i Örebro och i sommarstugan. 

Adam Anstrin

Adam Anstrin, anställdes den 1 september 2018 och arbetar som upphandlingskonsult på Pilot Skåne. Adam som ursprungligen kommer från Stockholm är bosatt i Malmö under projektets gång. Han studerar till offentlig upphandlare på Frans Schartaus handelsinstitut och tar examen i december 2018. Under 2018 har han vid sidan av studier arbetat på Stockholms stads kyrkogårdsförvaltning där han upphandlat fastighetsnära varor och tjänster. 
Adam brinner för upphandling och gillar utmaningar. Han ser fram emot att genomföra Pilot Skåne och att arbeta nära medlemsbolagen. Han ska tillsammans med andra involverade göra sitt yttersta för att projektet faller väl ut hos både leverantörer och medlemsbolag.  
På fritiden tränar han löpning, läser böcker och umgås med vänner.

Elin Larsson

Elin Larsson började som praktikant på HBV hösten 2017 då hon läste YH-utbildningen Offentlig Upphandlare på Frans Schartau. Nu är hon klar med sin utbildning och anställdes på HBV den 1 juni 2018. Hon har tidigare arbetat inom resebranschen men ser nu fram emot att få hjälpa våra medlemmar med att föra FKUer där hon får en god insikt och förståele för våra ramavtal. Som ny ser hon även fram emot att bredda sin kunskap inom flera olika typer av upphandlingsprocesser.  
Fritiden spenderar hon gärna tillsammans med sin familj och sina vänner och ett stort intresse utöver hem och trädgård är att resa i kombination med god mat.  

Magaly Frithiofsson

Magaly Frithiofsson, är vår trainee via SABOs traineeprogram och hon började den 1 september 2018. Magaly har tidigare arbetat som juridisk rådgivare och upphandlare i Peru och hon är advokat i grunden. Hon tycker om att arbeta med upphandling då hon ser varje ny upphandling som en ny utmaning. 
Hon ser fram emot att arbeta som trainee och företräda HBV i traineeprogrammet där hon kommer få kännedom om allmännyttiga företag i Sverige och där hon kan nätverka samt dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. 
Hennes störtsa passion är att resa då hon älskar att få ny kunskap om olika kulturer och att träffa nya människor. Fritiden ägnar hon även till sin familj och sina vänner. Hon är även volontär på Stockholms Stadsmission. 

Sofia Nordblom

Sofia Nordblom, anställdes den 13 augusti 2018 och arbetar som regionansvarig affärsutvecklare för det som ska bli region öst. Närmast kommer hon från en roll som strategisk inköpare på Skatteverket men har även erfarenhet av att jobba som upphandlare på en kommun. Hon ser mycket fram emot att träffa alla medlemmar och få börja bygga relationer och få till ett gott samarbete. Förutom familj och vänner så ägnas fritiden till det nyvunna intresset för thaiboxning men framförallt hennes stora passion för att resa där ambitionen är att besöka två nya länder per år.

Uppdaterad 2019-01-30