HBV i Almedalen

Visby

Under Almedalsveckan finns vi på HBV på plats i Almedalen och håller två seminarier och träffar medlemmar, leverantörer, branschkollegor och allmänheten och pratar om alla spännande utmaningar som vi och ni står inför. Tillsammans med SABO och Fastigo ordnar vi även en heldag med seminarier på onsdagen 4 juli på Allmännyttans arena i Almedalen, på Mellangatan 7 i Visby. Kom och hälsa på oss!

Datum 4 juli 2018

Tid 09:00-11:30

Plats Mellangatan 7, Visby

Hållbarhet, köparmakt och offentlig upphandling

Onsdag 4 juli kl 09:00 - 10:00
Mellangatan 7 i Visby

Att ligga i framkant och driva hållbarhetsfrågor är det många som vill. Men hur gör man det bäst? Vilka krav kan ställas på leverantörer, kunder, politiker och upphandlare? Lagen om offentlig upphandling och strategiska inköpsprocesser innebär både utmaningar och möjligheter.

Deltagare:
Johan Almesjö, VD, HBV – Allmännyttans inköpsfunktion
Gunnar Hagman, VD, Skanska
Ulf Rohlén, VD, ÖBO och styrelseordförande för HBV
Stefan Holm, Almega

Upphandling i dynamiska inköpssystem

Onsdag 4 juli kl 10:30 - 11:30
Mellangatan 7, Visby

Just nu startas flera dynamiska inköpssystem, för mer behovsanpassade upphandlingar under lagen om offentlig upphandling. Men vilka utmaningar skapar det för aktörer som lyder under LOU och berörda leverantörer? Hur kan vi skapa mer specifika avtal som möter det verkliga behovet och är dynamiska inköpssystem ett sätt att möta detta?

Deltagare:
Ola Kroon, upphandlingschef HBV – Allmännyttans inköpsfunktion
Ville Gruner, upphandlingskonsult HBV
Jonas Tannerstad, ÖBO
Mikael Ångman, Rexel
Amar Al-Djaber, Zian