HBV nominerat till Årets affärssystemprojekt 2018

Under 2017 bytte vi på HBV tillsammans med systemleverantören Exsitec affärssystem. Systemet som implementerades var Visma Business och vid sidan av systembytet utvecklades även en automatisk genomfaktureringsfunktion. Målet med genomfaktureringsfunktionen var att fakturorna skulle hanteras helt automatiskt utan manuell handpåläggning och nu drygt ett halvår efter driftsstart har vi nått en automatiseringsgrad på över 90 procent. Affärssystemprojektet har nu, som ett av tre bidrag, gått till final i tävlingen om Årets affärssystemprojekt 2018.

Företaget som delar ut priset heter HerbertNathan & Co och arbetar med att som oberoende analytiker, rådgivare och projektledare hjälpa företag och organisationer med implementationer av ekonomisystem, affärssystem eller HR-system. Företaget är helt fristående från systemleverantörer och priset kommer att delas ut på Forum Affärssystem & HR i Göteborg den 8 maj 2018.

Motiveringen till nomineringen av projektet var:

  • En bra och tydlig målbild som går att följa upp
  • Ett balanserat avtal
  • Ett välskött projekt
  • Projektet stödjer en traditionell verksamhets digitaliseringsresa
  • Ett visuellt talade resultat

- Vi är mycket stolta över nomineringen och det känns som ett kvitto på att det hårda arbete vi lagt ner lönar sig, säger Johan Almesjö.

Uppdaterad 2018-03-28