Utvärdering av Vitvaror slutförd - Electrolux etta

en vuxen man med ett glatt flickebarn med gul rosett i håret på ryggen lagar mat vid en spis

Electrolux Hemprodukter AB får fortsatt förtroende att leverera som antagen leverantör rangordnad nummer ett på HBVs nya ramavtal för Vitvaror 21-101. De lämnade det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet av de totalt fyra anbud som inkom efter annonseringen. ELON Group AB antas som nummer två och är ny leverantör för detta ramavtalsområde. Elektroskandia Sverige AB antas som nummer tre. Nu inväntar vi avtalsspärren som gäller till och med 2021-01-18. Därefter kan HBV gå vidare och teckna avtal med de tre antagna leverantörerna. Ansvarig inköpsstrateg är Jonas Löfgren.

Avtalet har en beräknad omsättning på närmare 2,6 miljarder kronor, vilket gör HBVs upphandling av Vitvaror 21-101 till en av Sveriges största ramavtalsupphandlingar. Med vitvaror avses främst spisar, kylskåp, frysskåp, kyl- och frysskåp men även diskmaskiner, tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp för hushåll.

Antagna leverantörer i rangordning

1. Electrolux Hemprodukter AB
2. ELON Group AB
3. Elektroskandia Sverige AB

Avtalstid

Planerad avtalsstart 2021-01-21. Avtalstiden är två år med möjlighet för HBV till en eller flera förlängningar. Sammanlagd avtalstid inklusive förlängningar kan maximalt bli fyra år.

Kontakt

Frågor om denna upphandling besvaras av ansvarig inköpsstrateg Jonas Löfgren samt regionansvarig affärsutvecklare Lars Lönnblad.

Uppdaterad 2021-01-11

Kontakt


Kontakt


 • Lars Lönnblad
  Lars Lönnblad
  • Regionansvarig affärsutvecklare Syd
  • Besöksadress: Transportvägen 14 Löddeköpinge
  • 070-664 08 78
  • Epost